Telefoon
0529-456000
Roos Tavenier


Mijn naam is Roos Tavenier, geboren in Katwijk aan zee en opgegroeid in Barneveld, aan de rand van de Veluwe.
Ik was altijd al gek op alle diersoorten. En paardrijden was en is nog steeds een grote hobby van me. Ik wist dan ook al van jongs af aan dat ik dierenarts wilde worden.

De studie diergeneeskunde heb ik in België aan de Universiteit Gent gevolgd. Met veel plezier heb ik daar gewoond en de studie doorlopen en in de zomer van 2014 ben ik afgestudeerd. Na een waarneming en bij verschillende praktijken ervaring te hebben opgedaan, ben ik sinds 1 mei 2015 aan het werk bij Dierenkliniek Ommen.

Als erkend paardendierenarts zul je mij veel bij de paarden en pony's vinden. Binnen de paardengeneeskunde heb ik mij verder gespecialiseerd in de gebitsverzorging en tandheelkunde. Begin 2017 heb ik de certificering hiervoor behaald volgens de NVVGP.

Ook voor bewegingsproblemen bij uw paard, hond of kat kunt u bij mij terecht. In 2018 heb ik de opleiding Veterinaire Chiropractie afgerond in Duitsland bij de IAVC. Deze techniek van behandelen van de wervelkolom en het bewegingsstelsel heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel en zo op de algemene gezondheid van uw huisdier.

Daarnaast ben ik ook bij de koeien en kleine herkauwers te vinden, voornamelijk voor de spoedgevallen en zieke dieren.