Loading...
Loading...

Endoscoop

Maak een afspraak voor uw dier

Dierenkliniek Ommen is in het bezit van een flexibele endoscoop. Dit is een lange dunne slang met een cameraatje erin. Hiermee kunnen we een inwendig onderzoek doen van de keel, slokdarm en maag van uw huisdier. Ook onderzoek van de luchtpijp, of de darmen of blaas behoort tot de mogelijkheden. Heeft uw dier bijvoorbeeld last van chronisch braken, buikkrampen, hoesten en noem zo maar op dan kan er met de endoscoop gezocht worden naar oorzaken hiervan. Bij chronische diarree met bloedbijmenging kan er ook in de dikke darm gekeken worden naar bijvoorbeeld poliepen of andere oorzaken.

Voor endoscopisch onderzoek moet uw huisdier onder narcose gebracht worden. Uw huisdier moet ook nuchter zijn, hoe lang van tevoren is afhankelijk naar de plek waar we moeten kijken. Met de endoscoop kunnen we ook biopten nemen of een vreemd voorwerp vastpakken en verwijderen. Bij honden wil het nog weleens voorkomen dat ze een vishaak inslikken… Als deze in de slokdarm vastloopt is een endoscoop echt nodig. Ook satéprikkers kunnen uit de maag van honden worden verwijderd met en endoscoop. Het grote voordeel van een endoscopie is dat er geen chirurgische snede in uw dier gemaakt hoeft te worden. Hierdoor heeft uw dier minder pijn na de ingreep en herstelt het sneller dan na een gewone operatie.  

Actueel

COW signals training company

Vorige week hebben wij weer een interessante bijeenkomst voor onze veehouders georganiseerd in samenwerking met 𝐂𝐎𝐖 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐥𝐬 𝐭𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐲.🐮🌾    

Lees meer...