Loading...
Loading...

Mucocele (speekselkliercyste)

Maak een afspraak voor uw dier

Een van de takken van specialistische zorg die wij verzorgen is de operatie aan de speekselklier. Een lekkende speekselklier, speekselkliercyste ofwel mucocele is een vervelend probleem die regelmatig bij honden gezien wordt en een enkele keer bij katten. Dit is een probleem wat niet vanzelf verdwijnt en waar het dier veel last van heeft. Een operatie is hier vaak de enige oplossing voor.

Door mijn verdiepende ontwikkeling in de chirurgie is de operatie om deze mucocele op te lossen een van de bijzondere chirurgische operaties die ik regelmatig uitvoer.

Natuurlijk is een operatie nooit leuk voor het dier dat hem moet ondergaan of voor de eigenaar van de hond of kat. Gelukkig geeft deze operatie meestal gelijk verlichting. Als chirurg is het prachtig om direct resultaat van je werk te zien, zodat de patiënt weer blij naar huis kan gaan.

De operatie aan de speekselklier valt onder de weke delen chirurgie zoals we dat noemen (dus chirurgie aan alles wat geen botten of gewrichten zijn). Al jarenlang heb ik grote interesse in de weke delen chirurgie en over de jaren heen heb ik me hier steeds verder in verdiept en verder in ontwikkeld. Om met behulp van mijn team deze uitdagende operaties met goed gevolg te volbrengen brengt mij veel voldoening.

Meer informatie over de speekselkliercyste en de operatie vindt u hier.
Marion van Dijk

Marion van Dijk

Specialisatie:
EEA, honden en katten

“Ik vind het leuk om met de gezelschapsdieren te werken, omdat iedereen zoveel liefde heeft voor zijn/haar gezelschapsdier.”

Wilt u meer informatie over deze behandeling kunt u een afspraak maken met een van onze dierenartsen.  Dan wordt uw dier onderzocht en de klachten en verwachtingen besproken.  Nadat uw dier onderzocht is kunnen zij een betere inschatting maken van de verwachtingen en de kosten omdat ieder dier zijn eigen specifieke behandeling nodig heeft. 

Actueel

Let op! Grasaren!

Let op grasaren! In deze tijd van het jaar kunnen huisdieren last krijgt van grasaren. Grasaren zijn de zaden van het gras. Door de haakjes

Lees meer...

Afscheid Eline

Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik over drie weken ga stoppen met werken bij Dierenkliniek Ommen. Ik heb mijn diploma AD

Lees meer...