Loading...
Loading...

Marion van Dijk

Dierenarts
“Tijdens mijn studie heb ik een onderzoek gedaan naar de bewegingen van pups in de baarmoeder met behulp van echografie. Hiermee is mijn voorliefde voor de diagnostische beeldvorming begonnen.”
Mijn naam is Marion van Dijk. Ik ben geboren te Wijthem, maar door de jaren heen ben ik een getogen Ommenaar geworden. Mijn schoolcarriere is begonnen op de Edith-kleuterschool, het gebouw waar nu Dierenkliniek Ommen is gevestigd.

In juli 2004 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie gezelschapsdieren en paarden. Tijdens mijn studie heb ik een onderzoek gedaan naar de bewegingen van pups in de baarmoeder met behulp van echografie. Hiermee is mijn voorliefde voor de diagnostische beeldvorming begonnen.

Sinds januari 2005 ben ik terug in Ommen en werkzaam in onze gezellige Dierenkliniek. In het begin behandelde ik paarden en gezelschapsdieren, maar sinds 2014 houd ik me alleen nog bezig met het welzijn en de gezondheid van de gezelschapsdieren en de administratieve zaken van onze kliniek.

Mijn speciale interesses liggen bij de weke delen chirurgie, interne geneeskunde, voortplanting, preventieve zorg en de zorg voor het gebit. Eigenlijk vind ik alles leuk en interessant, behalve de orthopedische operaties, die kan ik gelukkig overlaten aan Kasper. Buiten mijn werk op de kliniek loop ik graag met mijn hond Frits, vind ik het heerlijk om tijd door te brengen met mijn vriend, familie en vrienden, om naar het theater of festival te gaan, te gaan dansen en muziek te luisteren, lezen, eten koken en lekker tafelen.