Chiropractie

Maak een afspraak voor uw dier

Naast reguliere diergeneeskunde bieden we ook aanvullende zorg aan, waaronder chiropractie. Dit is een behandelmethode voor zowel huisdieren als paarden, die uitstekend naast de reeds aangeboden zorg van Dierenkliniek Ommen past.

Chiropractie is een behandeling van de wervelkolom en daarmee van het zenuwstelsel, welke de basis vormt van het functioneren van het volledige lichaam, zowel van alle organen als het volledige bewegingsstelsel.

De passie voor de beweging van dieren en chiropractie komt voort uit de ervaring dat een behandeling enkel met de handen een groot verschil kan maken voor een dier met pijn.

Bij paarden kan dit zich bijvoorbeeld uiten in rij-technische moeilijkheden. Dergelijke problemen verminderen het rijplezier voor zowel paard als ruiter en kunnen op termijn blessures in de hand werken. Maar ook bij honden en katten lopen we tegen gevallen aan, waarbij bijvoorbeeld pijnstilling alleen onvoldoende werkzaam was. Zeker bij hernia’s kan het een hele mooie aanvulling zijn op de behandeling of bij oudere honden met pijnklachten.

In 2018 besloot Roos de opleiding Veterinaire Chiropractie in Duitsland te volgen, om zowel huisdieren als paarden deze aanvulling te kunnen bieden. Deze behandeling wordt puur met de handen gedaan en vaak ziet Roos direct na de behandeling al verschil en vooral verlichting van de pijn bij dieren. Dit maakt het een zeer dankbare behandeling om te doen.

Doordat we binnen onze praktijk deze aanvullende zorg kunnen bieden, hebben we alles op één plek voor de beste behandeling van uw huisdier. Waar nodig werken we veel samen met collega’s binnen de praktijk wanneer er verder onderzoek nodig is.

Wilt u meer lezen over hoe chiropractie precies werkt of voor welke problemen chiropractie een uitkomst kan bieden?

Roos-tavenier

Roos Tavenier

Specialisatie:

Paarden, rundvee/herkauwers en chiropractie

“Ik was altijd al gek op alle diersoorten en paardrijden was en is nog steeds een grote hobby van me. Ik wist dan ook al van jongs af aan dat ik dierenarts wilde worden.”

Wilt u meer informatie over deze behandeling kunt u een afspraak maken met een van onze dierenartsen.  Dan wordt uw dier onderzocht en de klachten en verwachtingen besproken.  Nadat uw dier onderzocht is kunnen zij een betere inschatting maken van de verwachtingen en de kosten omdat ieder dier zijn eigen specifieke behandeling nodig heeft. 

Actueel

Myiasis of maden

Bij schapen wordt dit veroorzaakt door de blauwgroene vlieg. Deze vlieg legt eitjes in de vacht van schapen, waarna er larven uitkomen. Deze larven eten

Lees meer...