Loading...
Loading...

Fretten

Maak een afspraak voor uw fret

Voeding en gerelateerde aandoeningen

Dieet

De fret is geen knaagdier, maar een roofdier, dus met een wortel doe je het dier geen plezier. Fretten zijn vleeseters en het beste voor het dier is dan ook een dieet zonder plantaardige toevoegingen. Er komen steeds meer twijfels bij op het gebied van frettenvoeding, de meeste frettenbrokken zitten vol ingrediënten waar een fret niks mee kan. Ingrediënten als bietenpulp, granen, rijst, soja, maïs zijn geheel overbodig voor een fret. Er zijn zelfs aanwijzingen dat deze ingrediënten een fret op den duur behoorlijk ziek kunnen maken. Er zijn steeds meer fretten die op een leeftijd van 5 tot 7 jaar insulinomen ontwikkelen.

Fretten worden vaak gevoerd met katten- of frettenvoer. Het is van belang dat het voer een zeer hoog dierlijkvet en dierlijkeiwit gehalte heeft en zo min mogelijk suikers en plantaardig materiaal bevat. Ook een snoepje zou suikervrij en niet plantaardig moeten zijn. Iets wat fretten erg lekker vinden is een heel klein stukje bakboter of vetspek, natuurlijk alles met mate.

Insulinomen

Insulinomen zijn kleine tumoren die ontstaan in het gebied op de alvleesklier waar insuline wordt gemaakt. Deze fretten hebben geen suikerziekte, bij suikerziekte wordt namelijk te weinig insuline aangemaakt, of niet op de insuline gereageerd waardoor een te hoge glucose bloedspiegel ontstaat. Bij insulinomen wordt er echter teveel insuline aangemaakt waardoor het glucose gehalte in het bloed zo laag wordt dat de fret gaat wankelen en misselijk wordt. Mocht u uw fret verdenken van insulinomen dan is het aan te raden om een afspraak te maken voor een grondig onderzoek.

Actueel

COW signals training company

Vorige week hebben wij weer een interessante bijeenkomst voor onze veehouders georganiseerd in samenwerking met 𝐂𝐎𝐖 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐥𝐬 𝐭𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐲.🐮🌾    

Lees meer...

Afscheid Linde

Beste klanten, Helaas heb ik besloten om te stoppen met het werken bij Dierenkliniek Ommen vanaf 1 maart 2024 om een nieuwe uitdaging aan te

Lees meer...