Telefoon
0529-456000
Frustraties van een dierenarts.

De frustraties van een dierenarts…

U zou denken dat een dierenarts geen frustraties heeft, want wie heeft er een prachtiger beroep dan een dierenarts? Met de schattigste kittens, pupjes en kalfjes werken, de leukste mensen (want als je van dieren houdt ben je al een leuk mens natuurlijk ;-)) dat is toch alleen maar geweldig…

Bij frustraties denkt u natuurlijk aan de volle werkdagen, de avonden en de nachten er op uit, de gemiste etentjes, feestjes, afspraken of de ongelukjes met poep, anaalklieren of abcessen. Wij dierenartsen hebben de vreemde gewoonte om het voer van onze dieren te proeven, maar helaas hebben we al die andere dingen ook wel eens per ongeluk in onze mond gehad.

Maar nee, zelfs dat is niet hetgeen wat deze dierenarts kan frustreren…

Het mooie weer is aangebroken en hiermee zijn ook de parasieten weer wakker geworden. Als voorbereid huisdiereigenaar koopt u een ontvlooiing en tekenmiddel in desupermarkt. Helaas krabben Fikkie en Minoes zich nog het apezuur, knapt er regelmatig een dikke teek onder uw blote voeten kapot, wordt Minoes langzamerhand een kale poes en Fikkie krijgt verschillende pijnlijk, stinkende natte plekken over zijn hele lichaam. “Nu is het genoeg, dit is zielig”  dus u gaat met ze naar de dierenarts.

hond

Bij mij in de spreekkamer verteld u bovenstaande en geeft aan dat Minoes en Fikkie geen vlooien of teken meer mogen hebben, want u heeft al veel geld uitgegeven aan parasitaire middelen uit de winkel. “dokter, dan kunnen Minoes en Fikkie toch geen vlooien en teken meer hebben en komt de jeuk en al het andere toch ergens anders vandaan?”

Nadat ik Fikkie en Minoes heb onderzocht constateer ik dat ze toch vlooien hebben en ook zie ik plekken van volgezogen teken en valt er zelfs een dikke teek af op tafel.

En dan komt mijn frustratie om de hoek kijken, niet om die vieze beesten die uw lieverds bij zich hebben maar om het geld wat u al uitgegeven heeft….!

Dus helpt u deze dierenarts een handje om frustraties te voorkomen en informeer voortaan naar een goed preventieplan tegen vlooien en teken bij de dierenarts. Deze heeft niet de goedkoopste maar wel de best werkende voor u op de plank staan. Voorkom veel vervelende momenten voor uw dier en behoed uzelf voor een financiële strop en kom eens langs bij onze dierenkliniek voor meer informatie over een goede vlooien- en tekenbestrijding.

PPO