Telefoon
0529-456000
Chiropractie en revalidatie

Dierenarts Roos Tavenier is gespecialiseerd in chiropractie en revalidatie bij honden en katten. Voor veel verschillende problemen kan het goed zijn om naar het lichaam en bewegingsstelsel van uw hond of kat als geheel te kijken. Problemen aan de wervelkolom, spieren en andere weefsels komen niet altijd naar voren tijdens het gebruikelijk algemeen onderzoek of op röntgenfoto’s.

chiropractie kat


Welke katten hebben hier baat bij?

Katten zijn van zichzelf soepele dieren. Hierdoor zijn ze lenig en behendig, kunnen ze zich goed wassen over hun volledige lichaam en bewegen ze zich lichtvoetig. Toch zijn de symptomen, wanneer zich een probleem voordoet, niet altijd even duidelijk. Onder andere bij de onderstaande symptomen kan het goed zijn om uw kat eens goed na te kijken:

  • Wanneer uw kat zich minder goed wast
  • Wanneer uw kat meer slaapt en minder actief is (minder spelen)
  • Wanneer uw kat minder springt of minder soepel beweegt
  • Bij overgevoeligheid voor aanraking of wanneer uw kat onvriendelijker is in het algemeen
  • Ondersteuning na operatie zoals een botbreuk of amputatie

 

chiropractie kat

Chiropractie: hoe werkt het?

Chiropractie komt van de griekse woorden ‘cheiros’, wat hand betekent, en ‘practos’, wat vertaald kan worden als ‘gedaan door’. Het staat voor een manier van behandelen met enkel gebruik van de handen.

De basis van de chiropractische filosofie is gebaseerd op de relatie tussen de wervelkolom en het zenuwstelsel, waarbij de wervelkolom een belangrijke rol speelt in de beweging van een persoon of dier.

Een chiropractiebehandeling zal een behandeling van het lichaam als geheel zijn. Het zenuwstelsel controleert en coördineert alle systemen in het lichaam en is verantwoordelijk voor het behouden van de gezondheid. Als delen van de wervelkolom niet optimaal functioneren (bewegen), heeft dit een effect op het zenuwstelsel. Door restricties in de wervelkolom te behandelen, krijgt het lichaam de kans om zich weer te herstellen.

Dierenarts Roos Tavenier heeft de opleiding chiropractie voor dieren gevolgd in Duitsland bij de IAVC. Honden, katten en paarden, maar zelfs kleinere dieren, kunnen met deze technieken behandeld worden. Dit kan een mooie aanvulling zijn op de reguliere diergeneeskunde bij Dierenkliniek Ommen.

Mogelijk wordt deze behandeling vergoed door uw huisdierverzekering, vraag hiernaar bij uw verzekeraar.