Loading...
Loading...

Honden

Maak een afspraak voor uw hond

Progesteronbepaling

Met behulp van progesteronbepaling bij de teef kan het juiste tijdstip van dekking bepaald worden. Dit wordt onderzocht via bloedonderzoek.

Om u en uw teef goed te begeleiden in de periode rond het dekken, hebben wij een aantal pakketten gemaakt, speciaal bedoeld voor de bewuste en slimme fokker.

Pakket 1 =  max 3x bloedafname en progesteronbepaling in 1 cyclus

Pakket 2  =  max 4x bloedafname, progesteronbepaling en echo dracht in 1 cyclus                          

  • Het pakket wordt afgesloten per teef, per cyclus en dient vooraf te worden afgerekend.
  • Pakketprijzen gelden op afspraak tijdens openingstijden
  • Buiten openingstijden geldt een toeslag
  • Een pakket geldt voor één cyclus, dus geen geld retour mogelijk of opschuiving naar volgende cyclus

 

Neem contact met ons op voor de tarieven van de pakketten.

Een echo dracht is bedoelt om vast te stellen of de teef inderdaad drachtig is en kan een indicatie geven van de hoeveelheid pups (1,2,3 of meer) vanaf 28 dagen na dekking.

Wilt u graag exact weten hoeveel pups u kunt verwachten? Dan kunt u in de laatste week van de dracht (voorkeur vanaf dag 52 na dekking) een röntgenfoto laten maken. In combinatie met een pakket is deze röntgenfoto  voordeliger.  Dit valt ook mooi te combineren met de laatste Herpesvaccinatie. 

Als u een pakket heeft afgesloten, hoeft u geen apart consult te betalen voor de herpesvaccinatie.  Een eerste dosis vindt plaats tijdens de loopsheid (7-10 dagen na dekking), een tweede boostervaccinatie 1-2 weken voor de verwachte werpdatum. 

De vaccinatie wordt goed verdragen en is veilig voor de teef en de pups. De pups zijn door de opname van het colostrum (eerste moedermelk) met de antilstoffen van de moeder beschermd tegen de acute vorm van canine herpes virus infectie.

Neem contact met ons op voor het tarief van de herpes vaccinatie.

Als een teef meerdere dekkingen heeft gehad in het verleden of lastig drachtig wordt, is het verstandig om van te voren, liefst nog voor het begin van de loopsheid, een vaginale swab af te nemen.  Er kan op verschillende bacteriën, virussen en schimmels getest worden. Vaak is het dan mogelijk om dit nog voor de loopsheid begint te behandelen, waardoor de kans op dracht aanzienlijk vergroot.

De kosten van een swabafname hangen af van hoe uitgebreid het onderzoek is:

  • Mycoplasma PCR
  • Mycoplasma en bacteriologie
  • PCR uitgebreid, Brucella, CHV, Mycoplasma, Chlamydia

 

Neem contact met ons op voor de tarieven.

Actueel